E-coaching

Boek NU een sessie met één van ons, zonder enige verplichting! Kies zelf hoe en wanneer jij dat wil.

Altijd een professional beschikbaar!

In hoog tempo digitaliseert onze wereld. De veranderingen gaan veel sneller dan een mens kan bijhouden. Velen vinden dat coaching nog steeds alleen mogelijk is als je daadwerkelijk ‘live’ tegenover elkaar zit. Dat dit niet zo hoeft te zijn is inmiddels wel duidelijk maar jij hebt misschien nog wat argumenten nodig. Daarom hier de voordelen van e-coaching op een rijtje. Maar eerst: wat bedoelen we met e-coaching?

Dagboek

Je kunt e-coaching zien als een dagboek dat terugpraat, tips geeft en je verder helpt. Altijd binnen 48 uur en meestal gewoon dezelfde dag nog. Geschreven e-coaching is een laagdrempelige manier om altijd en overal wanneer het jou uitkomt je coach bij de hand te hebben. Je doet dit binnen een beveiligde omgeving waarin jouw gegevens veilig zijn (net als een dagboek met een slotje erop!). Wist je dat je brein andere verbindingen maakt als het gedwongen wordt om iets op te schrijven dan wanneer je het alleen uitspreekt?

  • Geen reistijd i.v.m. coaching gesprek
  • Directe feedback wanneer jij het nodig hebt
  • Schrijven nodigt uit tot heldere formulering van gedachten en problemen
  • Schrijven geeft structuur en snellere verdieping
  • Altijd en overal beschikbaar
  • Volledige registratie van traject
  • Goed beveiligde professionele omgeving

E-coaching kan daarnaast via Skype of Facetime ondersteund worden. Dit zorgt er voor dat je elkaar ziet en hoort in een rechtstreekse verbinding. Het enige wat je dan nodig hebt is een verbinding met internet en een rustige omgeving waar je een gesprek kunt voeren. De acceptatiegraad van e-coaching neemt inmiddels grote sprongen; e-learning is voor velen al een normale zaak geworden en daarbij is de kwaliteit van internet en toepassingen als Skype vele malen beter dan een aantal jaar terug. Diverse studies (o.a. UVU) bevestigen bovendien de doelmatigheid van deze vorm van communiceren. Kortom, voldoende redenen om hier juist nu op in te zetten.

Het model van effectieve e-coaching sluit goed aan omdat het tegen overzichtelijke kosten ingezet kan worden terwijl de meetbaarheid toeneemt. Alle contactmomenten zijn geregistreerd, je kunt ze altijd teruglezen. Weet jij nog wat je precies twee weken terug gezegd of gedacht hebt? Natuurlijk niet! Verantwoording afleggen voor uren in coaching is hiermee ook nog eens eenvoudig. Reistijd is niet van toepassing, je verliest geen halve of hele dag omdat je niet op de werkvloer aanwezig kan zijn.

Non-verbale communicatie

E-coaching is non-verbaal, kan het dan wel goed zijn? 80% van onze communicatie is immers non-verbaal. Goed punt! Er zijn wel zeker grenzen aan e-coaching. Een deel van het gemis van dit deel van de communicatie kan opgevangen worden door de taalvaardigheid van de coach. Belangrijker is dat er al heel veel ‘opgelost’ kan worden met behulp van e-coaching. Pas als het nodig is dán kun je besluiten live coaching te gebruiken. Dit is de meest efficiënte route…!

Voor iedereen en elke organisatie zijn de behoeften anders. Met e-coaching is altijd een passende vorm op te vinden. Welke vorm het beste voor jou past? Neem contact op met ons en we zorgen voor een maatwerk. Mail naar contact@moeve.nl of bel naar 0168 85 20 64

Privacy

Het is bij e-coaching belangrijk dat wat jij schrijft en onze reacties daarop goed beschermd zijn en blijven. Het is immers persoonlijk en vertrouwelijk en blijft tussen ons. Wij hebben daarom gekozen voor het online platform van Pluform. Dit is speciaal hiervoor ontwikkeld voor e-coaching, werkt op alle computers en ook tablets of smartphones en is daarbij zeer goed beveiligd. Wil je alvast eens zien hoe dit werkt, boek dan nu een eerste kennismakingssessie met een van ons in. Dat kan via de link bovenaan deze pagina.

 

Klik hier voor de Hoe en Wat met E-coaching gids!