Hé, waar is mijn overzicht?

Ik ben een normaal denkend mens, ik weet wat ik doe en ben me bewust van de keuzes die ik maak. Hoezo heb ik geen overzicht meer dan? Er is echt altijd en overal van alles dat om mijn aandacht vraagt. Gelukkig is het bijna vakantie, dan kan ik eindelijk even afstand nemen en in alle rust bedenken hoe ik dat volgend jaar ga doen. Want dit wil ik zo niet, daar is mijn leven echt te kort en te kostbaar voor…

Herkenbaar voor jou?

Ja, en dan is het vakantie en ‘moet’ je weer allemaal andere dingen. Natuurlijk is er ook tijd om een boek te lezen en als je geluk hebt kom je tot een aantal mooie inzichten die je misschien ook nog kunt vertalen in voornemens om het anders aan te pakken. Ergens weet je ook wel dat je oude valkuilen blijven bestaan. Je hobbelt weer door, op weg naar de volgende welverdiende vakantie…

Inzicht

Zo heb ik het zelf jarenlang gedaan. Tot ik vorig jaar een belangrijkste inzicht kreeg, namelijk dat je eigen brein helaas erg onbetrouwbaar is. Daniel Levitin heeft hier veel onderzoek naar gedaan en zijn boek “een opgeruimde geest” maakte mij veel duidelijk.  Heel veel dingen waarvan je denkt dat je er bewust voor kiest komen ‘gebeuren’ doordat je er geen invloed op blijkt te hebben. Dan denk je wel, maar helaas… Ik heb toen zelf gekozen voor professionele begeleiding. Een goede coach is echt goud waard, ook al je dat zelf bent! Iemand die je bij de les houdt, je wijst op je onbewuste keuzes. Zo iemand is beschikbaar en dat is de beste investering in jezelf. Mijn tip: hou het simpel en beheersbaar. Niemand wil veel tijd en geld kwijt zijn aan vele sessies met een professional. Kenmerkend voor een goede coachsessie is dat je met een goed gevoel naar buiten stapt. Dat geeft een boost. Maar daarna zakt het snel weer in, nog voor je goed en wel weer thuis bent kun je 80% al niet meer reproduceren. Daarom is e-coaching een mooie aanvulling hierop. Je combineert dan super effectieve NLP-coaching sessies met e-coaching. E-coaching maakt gebruikt van geschreven tekst, op een speciaal hiervoor ontwikkeld platform waar je gegevens goed beveiligd zijn en je alles altijd kunt teruglezen. Wat de voordelen van e-coaching zijn is te vinden in Hoe & Wat gids van E-coaching die ik geschreven heb. Downloaden kan gewoon hier: www.moeve.nl/e-coaching

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*